Over mij

In mijn voorlichtingen en trainingen vertel ik mijn ervaringsverhaal, daarom vertel ik graag iets meer over wie ik ben en wat ik heb meegemaakt. Zoals Transparant al zegt, houd ik van openheid en is dit een belangrijk element in mijn werk. Een link naar mijn volledige ervaringsverhaal vind je onderaan deze pagina.

Maik Krijgsman

Mijn naam is Maik, 24 jaar oud en ik ben geboren als vrouw. Na een lange zoektocht startte ik in 2014 mijn transitie. Naast het ontdekken van mijn eigen identiteit, verliep mijn ontwikkeling op het gebied van seksualiteit ook anders.

Ik maakte op jonge leeftijd kennis met de thema’s seksueel en huiselijk geweld en werd in een sneltreinvaart volwassen. Met de jaren werd ik me steeds bewuster van de effecten hiervan.

 

Een beetje koppig
lets wat ik vaak vergeet te vertellen maar wel belangrijk vind om te noemen, is mijn visuele beperking die zich een weg baant door alle gebeurtenissen. Ik wilde daar niks van weten en zag het als mijn missie om mijn beperking met man en macht te verbergen. Tot ik tot het besef kwam dat het niet werkt om je hoofd in het zand te blijven steken.

Theorie tastbaar maken
Door deze bewustwording heb ik besloten om meer openheid te creƫren en de emoties, weerstand en mogelijk kritische vragen die loskomen, bespreekbaar te maken. Door in gesprek te gaan, breng ik mijn persoonlijke ervaringen en opgedane kennis over op een voor iedereen toegankelijke en passende manier, Hierbij leg ik de focus op het onder ogen komen van iedere denkbare uitdaging.

Mijn ervaringsverhaal

Centrum Seksueel Geweld interviewde mij over mijn ervaring met seksueel geweld. Mijn verhaal is nu te lezen op hun website.